27 februari 2014

Dotty bag

Voordat ik met vakantie ging vorige week, bedacht ik me dat ik nog wel een tasje kon gebruiken (dat kan altijd wel, toch..?). Ik begon er enthousiast aan, maar rekende me rijk qua tijd…ik haalde ’t niet om ‘m op tijd af te hebben. Zo had ik nog een leuk klusje op me wachten bij thuiskomst.
Met een stukje rood-met-witte-stippen tafelzeil, een restje stof voor de voering, een rits, lint en musketonhaken uit de oude doos bedacht ik dit modelletje. Iets groter dan het tasje wat ik eerder maakte. Ik blijf bij het model wat je schuin over je schouder hangt, vind ik toch nog steeds het handigst, lekker m'n handen vrij!

 Before I left for my holiday last week, I thought I could use another bag (one can never have too many, don’t you agree…?). I started off enthusiastically, but miscalculated my time..I didn’t make it in time to take it with me. So I had a nice job to finish when I got home.
With a piece of dotted oilcloth, some leftover fabric for the lining and a zipper, rings and some ribbon I found in my stash I designed this little model. Something bigger than this one I made before. I stick to the model that you wear crossover, so handy to keep your hands free!

Ook maken? t Lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet, kijk maar mee:
 1. Knip uit papier een stuk van 30 x 30 cm, maak de hoekjes rond met behulp van bv een schoteltje of dekseltje.
 2. Knip dit patroon 3 x uit zeil en 2 x uit voeringstof, denk aan naadtoeslag. Knip vier stroken van 40 x 2 cm en een van 128 x 3,5 cm uit zeil, een van 70 x 6 cm uit zeil en van voering, denk hier ook aan naadtoeslag. De rits is 40 cm, het lint 128 x 3,5 cm.
 3. Knip een rechthoek van 14 x 19 cm voor een zakje aan de binnenkant en twee stukjes van 7 x 3 cm voor lusjes, ook hier weer naadtoeslag bij doen.
 4. Leg de ene kant van de rits tussen twee strookjes met de goede kant naar elkaar en stik vast
 5. Doe dit ook aan de andere kant van de rits. Stik smal door.
 6. Vouw de zijkanten van de lusjes naar binnen, vouw dubbel, leg er een ring tussen en stik vast. Maak deze twee keer.
 7. Leg de korte kant van de lange strook met de goede kant op de uiteinden van de rits, leg de lusjes met de ringen ertussen en stik vast. Doe dit aan beide zijden.
 8. Vouw een deel van het tafelzeil dubbel. Stik een stukje contraststof op de vouwlijn (gewoon doorstikken kan ook). Dit is de voorzak. Leg het op een ander deel van het tafelzeil en stik in het midden dubbel door.
 9. Speld de voor- en achterkant van de tas aan de strook met de rits; het midden van de rits komt in het midden van de bovenkant. Stik de naad rondom.
 10. Stik een zoom aan de bovenkant van de binnenzak. Vouw een zoompje rondom en stik de zak op een deel van de voering.
 11. Speld de strook van voeringstof op 7 cm van de bovenkant aan voor- en achterkant van de voering en stik vast. Houd een opening van ca 12 cm in de onderkant (om te keren).
 12. Schuif de buitenkant van de tas in de voering met de goede kanten naar elkaar. Stik de  bovenkant van de voering vast aan de naad van de buitenkant van de tas. Keer het geheel door de opening in de onderkant van de voering. Stik de opening dicht. Vouw de voering naar binnen in de tas. Zet de zijkanten van de voering onder de rits met een paar steekjes vast.
 13. Hengsel: Vouw aan beide kanten de zoom naar binnen en stik op het band. Haal de uiteinden door de haken, vouw 1 cm om en stik vast.


(If you really like my bag and wish a tutorial in English, please let me know and I’ll translate ;-)!)

8 opmerkingen:

 1. Een mooie en handige tas! Dankjewel voor de handleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou die is leuk!! Daar zul je wel veel plezier van hebben.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!!! Beschrijving ga ik even bewaren (pin...) gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super gave tas! Toch maar eens proberen... durf het nog niet zo goed, lijkt me ingewikkeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supergaaf! Mooi gemaakt!
  Alvast een fijn weekend!
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HayHay!
  Wat een supermooie tas! Heel mooi en knap gemaakt!
  Bedankt voor het delen en alle tips!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Owwww, ik vind de tas echt helemaal geweldig!!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan ook wel een tas gebruiken....ik pin je uitleg wie weet ga ik er binnenkort eens mee aan de slag!
  Groetjes, Janina

  BeantwoordenVerwijderen