23 april 2014

Embroidery collages | Work of art

Inspired by (from left to right): hens teeth; marna lunt; cathy cullis

Op Pinterest valt mijn oog de laatste tijd steeds vaker op een bepaald soort kunstwerkjes. Een kruising van borduurwerk en stofjes-collages en wat mixed media. Ik bewaar ze op mijn bord ‘embroidery’ , neem maar eens een kijkje.
On Pinterest I’m more and more interested lately in little pieces of art that are a mix of fabric collage, embroideries and mixed media. I collect them on my board ‘embroidery’, take a look if you like.

Ik wilde dat zelf wel eens uit proberen, een combinatie van wat collage, verschillende materialen, vrije lijnen en freestyle stitching.. dat spreekt me allemaal aan! Afgelopen weekend was er een goede reden. Voor Pasen gingen we eten bij lieve vrienden die een handmade cadeautje wel kunnen waarderen. Ik maakte bovenstaand bosje bloemen voor ze. Ik kan je zeggen…dat smaakt naar meer! Om een of andere reden heb ik altijd wel een doel nodig voordat ik aan de slag ga, dus ik ga maar eens wat van die doelstellingen verzinnen!
 I had to try for myself: this combination of collage, different materials, freestyle stitching. Last weekend I had a good reason to do so. We enjoyed a delicious Easter lunch with friends and I knew they would appreciate a  handmade gift. I made the above vase of flowers for them. I can tell you,it’s fun to make! I hope more will follow. Somehow I need some motivation to get started, so I have to make a list of good reasons…


9 opmerkingen:

 1. Leukkk! Freestyle stitching ligt je wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat smaakt naar meer, zou ik zeggen. Hoe groot is je freestyle project geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Dat ziet er gaaf uit. Ik zag het ook en Dottie Angel heeft ook van die leuke combinatie's van stofjes en borduren. Ik ga het zeker ook eens proberen.
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om te maken! Ik moet er ook weer eens aan beginnen. Ken je de tijdschriften van Stampington? Somerset Sew? Daar staat ook van allerlei moois in. Ik heb er een keertje in gestaan, was helemaal blij en vereerd. En elke keer neem ik eens een kijkje daar op de site, zo leuk. Maar dit van Pinterest en van jou is ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad een keer een aantal bladen van Stampington gekregen en nog steeds bewaard, leuk dat je daar in stond, zeg!

   Verwijderen
 5. Super mooi deze collage!
  Lijkt me erg leuk om deze techniek eens te proberen.
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi!! Wat fijn om met kleine stukjes stof zulke kunstwerkjes te maken!

  BeantwoordenVerwijderen