18 februari 2013

Some homemade presents


Afgelopen weekend een paar handgemaakte cadeautjes weggegeven: 2 x voor een jarige en een voor een klein baby’tje. Leuk om te bedenken, leuk om te maken en leuk om te geven!
This past weekend I gave away 3 homemade presents to birthdays and a newborn baby. Nice to make and to give!

  Voor broerlief een schoenenzak gemaakt voor z’n verjaardag. Een zelfgemaakt cadeautje voor een man is iets moeilijker bedacht, maar voor mijn goed georganiseerde, reislustige broer leek me een schoenenzak wel op z’n plaats. Als grapje en om de boel een beetje op te vrolijken naaide ik er een kopie op (eerst even op stof gestreken met transferpapier) van een schattig plaatje, gekozen uit zo’n stapel stukgelezen Gouden Boekjes (een Engelse variant weliswaar), waar we beiden mee opgegroeid zijn. Verder is het simpel: dichtnaaien, tunnel aan de bovenkant, koordje erdoor en zie zo, de schoenenzak is klaar.
For my brother I made this –very practical and organized- shoebag. I added this little copied image (on transferpaper) I found in a stack of old books we grew up with.
The bag is simple: stitch around the hems, stitch a tunnel at the top, lace up with a string and that’s it. Easy peasy!
 Voor een lieve vriendin maakte ik een mooi kussen, zo een uit mijn secondhandmade collectie (die nog groeiende is voordat ik met Etsy-shopje wil beginnen). Een mooie vogel geknipt uit een kringloop-borduur-vondst en op een met tweedehands stofjes gemaakt kussen gestikt. Ze was er blij mee!
For a friend I made this beautiful pillowcase. I cut a bird from a thriftstore-found-embroidery and stitched it on the pillowcase I made from secondhand scraps of fabric. She loved it!
 Tot slot voor een lief klein baby’tje dit lieve kleine slabbetje gemaakt naar dit voorbeeld. Een praktisch cadeautje (hou ik van!) en inderdaad in een uurtje in elkaar gestikt.
Finally, for a sweet little newborn I made this very practical bib (I love presents you can USE) to this example. As promised I could finish it within an hour!

Heerlijk om zelfgemaakte cadeautjes te maken en te geven, vind je ook niet?
Don’t you like to make and give homemade presents too?

4 opmerkingen:

 1. De vogel op het kussen vind ik prachtig! Wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig kussen, wat een goed idee om een silhouet van het borduurwerk te maken. Super!

  Groetjes, antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoere schoenenzak hoor!
  Wat een goed idee om een vintage borduurwerk als applicatie te genruiken.
  Groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, leuk, leuk!! Dat kussen is te gek met die vogel. Zak met oude illustratie ook geweldig. Slab=lief

  BeantwoordenVerwijderen