De leuke kant van dat
de zomer op haar einde loopt – want ondanks het prachtige weer nu, vallen de
eerste symptomen van de herfst niet te ontkennen – is de oogsttijd!
Op de mesthoop in de wei plantte ik dit voorjaar als
experiment wat piepkleine courgette- en pompoenplantjes. Dat die konden
uitgroeien tot reusachtige planten wist ik en daar hadden ze lekker de ruimte.
De pompoenen kwamen wat traag op gang, maar daar hangt van
alles aan, nog lekker te rijpen in de zon.
De courgette was sneller en gaf ons al een paar keer een
enorm exemplaar. De grootste courgette die
ik oogstte woog maar liefst 3,5 kg! Hij verdween grotendeels in een heerlijke
soep, die ik maakte door verschillende recepten te combineren tot een eigen
brouwsel. Het proberen waard – ook met een kleiner exemplaar uit de supermarkt J
Illustratie uit het boek: 'La Cucina Verde' van Larissa Bertonnasco; een heerlijk kookboek met geweldige illustraties! |
Je hebt
nodig:
500 gr courgette
Kleine ui
30 g boter
Knoflook
Theelepeltje sambal
50 cc slagroom
2 dl groentebouillon
Verse gesneden peterselie
Olijfolie
Stukje Parmezaanse kaas
Zout naar smaak
End of
summer also has a nice part to it: harvesting!
In the
spring I planted some tiny zucchini- and pumpkin plants on the dunghill in the
pony-field as an experiment . I knew that they needed lots of space to grow.
The
pumpkins had a slow start, but by now it’s full of fruits, waiting to get
mellow and yellow.
The
zucchini was much quicker and gave as a number of huge pieces. The largest one
I harvested was 3,5 kg! Most of it disappeared in a very tasteful soup, which I
made by combining a few recipes I found to create my own brewage. Worth a try –
also with a smaller zucchini from the supermarket J
You’ll
need:
500gr
zucchini
Small onion
30 gr
butter
Garlic
Teaspoon of
sambal
50 cc cream
2 dl
vegetable broth
Freshly cut
parsley
Olive oil
Piece of
Parmesan cheese
Salt
Cut the
zucchini and onion into small pieces. Fry in butter until soft. Add garlic and
sambal and let it simmer some more. Add the cream and mix with a handmixer until a
you have creamy substance. Add the broth, stir and cook slow for a short while.
Add salt to your taste. Fill plates or cups and scatter the parsely, a few
drops of olive oil and some grated cheese on top. Mmmmm!
That a serious courgette! :D I love courgette soup!
BeantwoordenVerwijderen