21 januari 2014

Too heavy with inspiration...

M'n prikbord is naar beneden gekomen, bezweken onder alle inspiratie die ik daar op geprikt heb.... Bij gebrek aan muren in m'n ateliertje, hangt het grote kartonnen bord aan haken voor alle opbergdozen en elk mooi, leuk of inspirerend plaatje, kleurstaaltje of werkje gaat erop. Laag over laag. Totdat de haken het begaven. Pas toen het bord naar beneden gekomen was (gelukkig 's nachts, anders was ik me rotgeschrokken) keek ik er weer even met een frisse blik naar en besefte dat je dagelijks langs zoveel inspiratie kunt lopen zonder het te zien. Tijd dus om weer eens te vernieuwen en ruimte te maken voor nieuwe idee├źn. In m'n atelier en in m'n hoofd! 
My inspirationboard in my studio came of the wall. Just too heavy with inspiration... Only then I looked again at all my pictures, ideas and swatches, they were hanging there for quite Some time withouten being noticed anymore. Sometimes you have to look with new eyes at stuff to see it again. Time to clean it up, make room for new ideas, in my studio and in my head.

Daar hoort ook die e-nor-me stapel tijdschriften bij die hier alleen maar groeit en verstoft. "Nee, niet weggooien hoor!" roep ik altijd als manlief een opruimingsdrift heeft. Nog altijd heb ik het plan om een schifting te maken en goeie dingen eruit te halen, maar ik loop daar zo mee achter, dat de drempel om ermee te beginnen steeds hoger wordt. Dus... ik geloof dat ik er nu aan toe ben om toch ook daar ruimte te gaan maken.
(Je zult zien dat wanneer ik net alles heb weggedaan, er een moodboard moet worden gemaakt of zoiets... ach, zien we dan wel weer). Iemand die in de buurt van Soest woont en behoefte heeft aan een aantal jaargangen oude woonbladen? Laat maar een berichtje achter!
Also the big pile of magazines is ready for a reorganisation and has to go ( at last, ...making that decision is not easy, you'll see, once decided and cleared I'll have to make a moodboard or other and I'll be missing them...). Now I'm looking for a new destination for them...anyone?

8 opmerkingen:

 1. Ik ken het; een te vol moodboard, gelukkig niet dat het naar beneden kan vallen! Manlief heeft 'm heeeeel erg goed vastgemaakt ;-) Soms reorganiseer het, geeft inderdaad een frisse blik. Blijft altijd leuk om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Deventer breng ik de stapels naar Het Goed, kringloop. Ik blij, een ander blij. En ik bewaar dan 2 jaargangen. Maar ja, dit zullen wel open deuren zijn ;-)
  greetz!
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry, maar ik moest lachen om de eerste zin :P Bij mij zijn mijn planken een keer van de muur gekomen, ik had daar mijn knutselspullen op staan. Nu heb ik een kast en ik heb alles uitgezocht. Alles wat niet meer in de kast paste heb ik weggedaan (streng geweest). Succes met het opruimen, het geeft wel weer lucht hoor (vind ik) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, zo herkenbaar. Ik heb hier ook stapels bladen liggen. Vooral de woonbladen blijven liggen omdat ik dan denk dat ik die 'ooit' nog wel nodig zal hebben. Een hoop Libelles en Vitaya's neem ik op tijd en stond wel mee naar school. Handig voor collages en andere creatieve opdrachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een heel gezellig atelier, heerlijk creatief. Je moodboard is prachtig en ach die tijdschriften......zo bekend dit 'probleem' ;) Bij Spullenhulp gaan ze er zeker blij van worden! xx

  BeantwoordenVerwijderen