26 januari 2014

Chic thrifting

Kringloopwinkels gaan op chique. Is je dat ook opgevallen?
Het begon met de nieuwe displays van hip steigerhout bij de Spullenhulp in m’n eigen dorp. Daarna spotte ik dat ook bij andere kringlopers steeds meer gedaan werd aan de presentatie van de spullen. Met behulp van de ingebrachte, mooi geschilderde meubeltjes, textiel en ander materiaal worden er eigentijdse displays gemaakt , krijg je grappige ideeën of er worden zelfs nieuwe producten gemaakt. maar wat vind je...is dat nodig voor 'n kringloopwinkel, wil je niet liever snuffelen tussen de 'rommel' op zoek naar wat voor jou geschikt is..? Of is het nodig om te mee te gaan in de vaart der volkeren van de commerciële wereld…? In zo’n aangeklede kringloopwinkel krijg ik wel het idee dat gewilde –soort van trendy- spullen de winkel helemaal niet halen, dat ze al aan de poort geselecteerd worden voor allerlei projecten.  Ben je als kringloop-scharrelaar misschien beter af wanneer je op zoek gaat naar de unieke rommelmarktjes om de echte pareltjes te kunnen scoren, wat jullie?
Fitting room                    Coffee corner      (Het Goed Zaandam)

Displays (Kringloopcentrum Amersfoort)


Thriftstores go for chic, have you noticed? It started with the change of displays in my ‘own’ thriftstore in the village the other day, suddenly they were made out of trendy looking wood. Shortly after that I noticed more of these kind of actions. Painted furniture, use of textiles and materials in displays, to give you ideas or to produce new products. .. but what do you think ? Is it necessary for a thriftstore to compete with other stores in this commercial world ? Sometimes I get the impression that ‘trendy’ stuff doesn't even make it to the store, that it is already selected at the gate…what do you think? Maybe we just have to find the little rumble sales to get the special stuff… 
'Ekster' bags
Er zitten natuurlijk ook hele aardige projecten bij, deze bijvoorbeeld, die ik tegenkwam bij de kringloop in Amersfoort:  vlotte tasjes gemaakt van gekringloopt-materiaal. De 'Ekster' tassen worden in elkaar gestikt door vrijwilligers in het textielatelier van de winkel en elk exemplaar is uniek en voorzien van een label met naam van de maakster, leuk! Of course there are really nice projects too, one I spotted in Amersfoort: bags made out of thrifted materials. The 'Ekster' (magpie) bags are made by volunteers in the textilelab of the store and each one is unique and signed by the maker, they look really nice!

5 opmerkingen:

 1. :) mee eens! Ik vind Het Goed ook best duur. Geef mij maar van die kringloopwinkels die ruiken naar ouwe sokken en waar er een piratenzender op staat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een plus en een min. Bij ons wordt het ook duurder maar sinds het mooier is komen er meer mensen, ook om te brengen. Dus is er soms ook meer keuze...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er verzorgd uit! Zeker leuk om ideeën op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geef mij maar zo'n echte rommelwinkel hoor, want anders denk ik ook dat de pareltjes al lang weg zijn. Ik heb voor de kerst nog 2 verzilverde kandelaars in zo'n echte rommelwinkel bij ons in de buurt - 'Granny's Attic' - gevonden, die vies waren, maar schoon en opgepoetst prachtig staan. Had ik in zo'n hippe winkel volgens mij niet voor £4 per stuk kunnen vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geef mij maar de muf ruikende kringloopwinkels, compleet met afdingen en niet alles al geprijsd, schoongemaakt en gesorteerd. Veel leuker en gezellig om te struinen.

  BeantwoordenVerwijderen