13 januari 2014

Done!

Mijn kussen is klaar!
Bijna binnen de tijd (die van de kerstvakantie...), het haakwerk was wel klaar, maar de afwerking liet even op zich wachten. Het hoesje maakte ik van een gekregen blouse - oud model, maar wel leuk stofje! En zo handig: met een kant-en-klare knoopsluiting voor de achterkant van het kussen. Je knipt een vierkant uit het voorpand van de blouse (een kussen van 40x40 cm met wat naadtoeslag haal je net), de coupenaden negeer je gewoon. nog een vierkant voor onder het haakwerk van een neutraal stofje, stikken en klaar. Het haakwerkje zette ik met kleine steekjes met de hand op het kussenhoesje. Oplettende en zeer ervaren hakers valt waarschijnlijk direct op dat het in het midden een beetje scheef zit, geen idee hoe dat komt. Of zou het te maken hebben met die twee extra stokjes die ik per ongeluk in een hoek haakte...? Kniezoor die daar op let, toch..?

My pillow is finished!
Almost in the given time (my christmasholiday project). The crochet was ready, but I still had to finish the pillow cover, which I made out of an old blouse. Very handy: the button-up of the front is your opening of the pillow! Just cut a square out of the front, stitch it to a second square and you're all set!
maybe you notice that the middle of the crochet is a little skew, no idea how that happened...Or are the two extra triple stitched I made in one corner to blame...? I'm not going to fret over that, are you...?

13 opmerkingen:

  1. Ik vind t wel grappig staan, dat schuine vierkant. Knap gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Well done, your little cushion looks beautiful!!! Perfect to me :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg mooi geworden en wat een leuke kleurcombinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi zeg! En wat een goed idee, de knopensluiting aan de achterkant... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. HayHay!
    Het is een prachtig kussen geworden!
    En dat het een beetje scheef is, is juist charmant :-)
    Heel mooi en heel handig om van een blouse een kussen te maken! Topidee!
    Superleuke combi zo!
    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een goed idee!! ik heb nog een kussen liggen wat een achterkant nodig heeft :)
    dankjewel voor je inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een ontzettend mooi kussen is het geworden in wel hele leuke frisse kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Slim, die achterkant van een blouse met ingebouwde sluiting, dat ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Superleuk! En wat handig EN mooi die achterkant gemaakt van een blouse! Ik heb deze week ook net mijn gehaakte deken voor jongste dochterlief klaar gekregen. Zachtgrijs met lichtroze, donkerroze en lavendelpaarse bloemen er verspreid op. Ben er helemaal trots op en blij dat ik er echt mooie wol voor heb gebruikt. Nu wil alleen oudste dochterlief ook graag een deken en dus begin ik al met het plannen van de volgende.... of misschien toch eerst een kussen, want ik heb er een jaar over gedaan! Mijn blog ligt helaas stil, maar wil het wel weer oppakken, want het is toch wel erg leuk hoe je laat zien. Mag ik je nog vragen waar je je schaar hebt gekocht? Ik vind die 'oude' scharen zo leuk, maar weet echt niet waar ik een goeie zou kunnen vinden. Succes met je volgende project! Liefs Trinske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Trinske, dank je voor je leuke lange verhaal en leuk dat je me blog nog leest! Ik heb gezocht naar de bon van mn schaar, ik bestelde m online maar weet niet meer waar. t Is een schaar van Hay, als je googled, vind je 'm vast wel. Hij is mooier dan hij knipt, maar wel erg fotogeniek ;-) Succes met haken!

      Verwijderen
  10. :) mooi! Ook al weer veel te lang hier niet meer geweest, volg je nu ook even via bloglovin, vergeet ik je niet :) daag!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hi Arda, zat zo erg in de kralen dat ik een paar blogberichtjes van je gemist heb. Je kussen is inmiddels af en wat issie gaaf! Wat een goed idee met die bloes. Humor! En dat schetsboek is ook te gek. En lukt het ook om elke dag te doen? Succes! xxYz

    BeantwoordenVerwijderen