Iedereen met een tuin heeft er
vast en zeker last van: ‘zevenblad’. Het heet niet voor niets ‘tuinmansverdriet’.
Hier steekt het elk jaar als eerste de kop op in de borders, hoe vaak we de
strijd ook aan gaan. Nu heb ik een remedie! Ergens las ik (weet niet precies meer
waar) dat het onkruid eetbaar is. Door de stamppot bv, in de soep of als pesto.
Ik stak dus een blaadje in m’n mond om voor te proeven, het heeft wel iets weg
van selderij. Dus…massaal blaadjes plukken en opeten! Ook gelezen ergens: je kunt
het onkruid uitputten door steeds opnieuw de blaadjes ervan af te halen…ha, da’s
dan twee vliegen in een klap. Op Google zijn veel recepten te vinden, dit is
wat ik er van maakte:
2 handen zevenblad
2 tenen knoflook
1 hand pijnboompitten
40 gram gemalen Parmezaanse kaas
100 milliliter olijfolie
zout
2 tenen knoflook
1 hand pijnboompitten
40 gram gemalen Parmezaanse kaas
100 milliliter olijfolie
zout
Heerlijk op een vers gebakken stokbroodje, door de pasta en in de sla. Mmmmm!
Looking on Google you’ll find
many recipes, this is what I made of it:
2 pieces of garlic
1 handful pineseeds
40 gram grounded Parmezan cheese
100 milliliter olive oil
salt
Wash the
leaves and pat them dry. Put everything in a blender or mix it with a handblender
until everything is grounded. You can start with a small amount of olive oil
and add when needed. Keep the pesto in the refrigerator for a few days in a
closed jar.
Delicious to
eat it on freshly baked bread, mixed through pasta or salad. Yammie!
Kom via Eline's blog hier, en lees natuurlijk door. Wat een leuk recept!! Zeker weten dus dat het eetbaar is? lijkt op pesto op deze manier. Ga je nadoen!
BeantwoordenVerwijderenZeker weten dat t eetbaar is, zelf al een paar keer geprobeerd en ik loop nog rond;-)! Succes! Enne...leuk datje lekker rondgekeken hebt op m'n blog, dank je! Groetjes Arda
Verwijderen