Iedereen met een tuin heeft er
vast en zeker last van: ‘zevenblad’. Het heet niet voor niets ‘tuinmansverdriet’.
Hier steekt het elk jaar als eerste de kop op in de borders, hoe vaak we de
strijd ook aan gaan. Nu heb ik een remedie! Ergens las ik (weet niet precies meer
waar) dat het onkruid eetbaar is. Door de stamppot bv, in de soep of als pesto.
Ik stak dus een blaadje in m’n mond om voor te proeven, het heeft wel iets weg
van selderij. Dus…massaal blaadjes plukken en opeten! Ook gelezen ergens: je kunt
het onkruid uitputten door steeds opnieuw de blaadjes ervan af te halen…ha, da’s
dan twee vliegen in een klap. Op Google zijn veel recepten te vinden, dit is
wat ik er van maakte:
2 handen zevenblad
2 tenen knoflook
1 hand pijnboompitten
40 gram gemalen Parmezaanse kaas
100 milliliter olijfolie
zout
Was de blaadjes en dep ze een beetje droog. Doe alles
in een blender of mix het fijn met de staafmixer. Ga door tot alles fijngemalen
is en het de gewenste structuur heeft. Begin met wat minder olijfolie, je kunt
dan later makkelijk meer toevoegen. Je kunt het een aantal dagen bewaren in de
ijskast in een afgesloten potje.
Heerlijk op een vers gebakken stokbroodje, door de pasta en in de sla. Mmmmm!
Everyone with a garden must
know i: ‘ground elder’, a true gardenerspest.. every spring its leaves are the
first ones showing in my garden, no matter how hard we try to fight it. But now
I have a new remedy. I read somewhere (forgot where..) that the leaves were
edible. You can eat it as stew, in the soup or as pesto for example. So, start gathering the leaves and eat them!
Also read somewhere that you can exhaust the plant by picking the leaves over
and over again. Ha..that’s killing two birds with one stone!
Looking on Google you’ll find
many recipes, this is what I made of it:
2 handful of ground elder 2 pieces of garlic 1 handful pineseeds 40 gram grounded Parmezan cheese 100 milliliter olive oil salt
Wash the
leaves and pat them dry. Put everything in a blender or mix it with a handblender
until everything is grounded. You can start with a small amount of olive oil
and add when needed. Keep the pesto in the refrigerator for a few days in a
closed jar.
Delicious to
eat it on freshly baked bread, mixed through pasta or salad. Yammie!
Kom via Eline's blog hier, en lees natuurlijk door. Wat een leuk recept!! Zeker weten dus dat het eetbaar is? lijkt op pesto op deze manier. Ga je nadoen!
BeantwoordenVerwijderenZeker weten dat t eetbaar is, zelf al een paar keer geprobeerd en ik loop nog rond;-)! Succes! Enne...leuk datje lekker rondgekeken hebt op m'n blog, dank je! Groetjes Arda
Verwijderen